Wie ben ik?

Mijn naam is Metta Kruijsdijk, ik ben 63 jaar, moeder van een zoon van 30 jaar, ik heb een hele lieve vriend en één lekker luie kat.
Toen ik drie jaar was wist ik dat ik iets met tekenen en schilderen wilde gaan doen.
En toen ik vier jaar was vond ik het maar raar dat volwassenen deden alsof je als kind niet kan nadenken. Dat zou ik heel anders doen als ik groot was!
Op mijn negentiende ben ik naar de Academie voor Beeldende Kunsten gegaan. In die jaren heb ik ondertussen de hele bibliotheek leeggelezen, als het maar boeken waren over bijzondere kinderen. Kinderen, die hulp nodig hadden om hun eigen weg te kunnen gaan. Ik droomde ervan zulk werk te kunnen doen!
Maar eerst bleef de kunst nog een belangrijke rol spelen. Ik heb twintig jaar met veel plezier gewerkt voor een Boeddhistische organisatie.
 

Op allerlei manieren kwamen kinderen steeds weer in mijn leven. En ik heb dan ook op allerlei manieren met kinderen gewerkt en ik vond alles leuk. Ik heb toneelstukken geregisseerd, gedichten met kinderen gemaakt, natuurlijk geschilderd en getekend, verhalen verteld en groepsgesprekken gevoerd. 
Maar die wens, om kinderen die ergens mee in de knoop zitten weer op weg te helpen, bleef.
Tien jaar geleden besloot ik de post HBO opleiding Integratieve Kindertherapie te gaan doen aan de Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. 
En ja, het meest geweldige werk vind ik dit; één op één samen met een kind op zoek gaan naar hun eigen oplossing.
 

 

Mijn praktijk met de naam Hartewijze bestaat sinds februari 2008.
De naam Hartewijze heeft eigenlijk twee betekenissen. De betekenis 'de wijze van het hart' en 'een wijze, die gespecialiseerd is in het hart'. Dit laatste gaat wel een béétje over mij als therapeut, maar véél meer nog over de kinderen en jeugd zelf. Zij zijn de specialisten van hun eigen hart en hebben alleen even iemand nodig om de weg te wijzen.

Bij- en nascholingen:
 

^ naar boven